2017-05-29 09:30:25• hírek • Agerpres.ro

Minden településnek egy mentő - vita a kormányban

Raed Arafat, a belügyminisztérium államtitkára azt nyilatkozta vasárnap, hogy az egészségügyi minisztérium egyes tisztviselői 'folyamatosan szabotálják' a mentőszolgálatok gépkocsiparkjának bővítését, újabb mentőautók beszerzését.

'Florian Bodog egészségügyi miniszter pénteki bejelentése, hogy új mentőautókat vásárolnak a SMURD mentőszolgálatnak, mert a belügyi és az egészségügyi minisztérium között 2016-ban kötött vonatkozó szerződés az új jogszabályi környezetben nem érvényes, tulajdonképpen azt jelenti, hogy elhalasztották a mentőautók vásárlását. A szerződés meg van, a procedúrák beindultak, de ez nem tetszik a jelenlegi miniszternek és nulláról akar elölről kezdeni mindent' - írja vasárnapi Facebook bejegyzésében Arafat.

Florian Bodog azt nyilatkozta pénteken Craiován, hogy miután az egészségügyi minisztérium az új beszerzési törvény előírásai szerint felújította a belügyminisztériummal kötött szerződését, elkezdik a beszerzési procedúrát a mentőautókra és a SMURD felszerelésének bővítésére.

A miniszter szerint 3.000 mentőautót vásárolnak, hogy az ország minden településén legyen legalább egy gépkocsi. Első körben, egy kísérleti programmal, világbanki finanszírozással, 100 új mentőautót vásárolnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: